Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

6.12.2016 klo 16:08

Imatran ampumissurma

Rauno KesseliRAUNO KESSELI
Imatralla sattunut ampumistapaus on järkyttävä kaikessa karmeudessaan. Täysin sivulliset henkilöt ovat menettäneet henkensä. Syvä osanottoni uhrien omaisille.

Uutisointi tapauksesta saa monta ajatusta liikkeelle. On puhuttu siitä, että syynä tekoon on syrjäytyminen ja näköalattomuus. On puhuttu siitä, että aselaki on liian väljä. Tuntuu ikävältä, ettei keksitä mitään muuta kuin aselakiin puuttuminen. Olen varma, että hän, joka päätyy järjettömään ihmisen surmaamiseen löytää kyllä aina aseen tai astalon. On siis tehtävä jotain aivan muuta, kuin miettiä aselakia.

On todettu, että ampujan mielenterveys on saattanut olla järkkynyt. Mitään poliittista yhteyttä tapahtumaan ei liity. Toivon todella, että kyse ei ole poliittisesta syystä tapahtuneesta teosta.

Pidän mielenterveydellisenä ongelmana jo sitä, että kannattaa fasistista järjestöä tai toimii MV-lehden kaltaisen valemedian provosoimana.

Nyt on viimeinen hetki valtaeliitillä havaita, ettei nykyinen eriarvoistava politiikka ole oikeaa politiikkaa, vaan johtaa yhä useamman syrjäytetyn kohdalla Imatralla tapahtuneen kaltaisiin tekoihin.

Suomi on hieno maa ja sen yhteiskuntajärjestelmä kelpaa esimerkiksi maailmallakin. Hyvät ihmiset. Antakaa tukenne tälle järjestelmälle. Älkää antako valtaa niille, jotka unohtavat heikoimman, jotta oma valta ja vauraus vain kasvaisivat.

Kirjoittaja on Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Ylöjärvellä

|||

Etusivun kuva:
Uki_71 on julkaissut kuvan Candle Pixabayssä lisenssillä CC0 Public Domain

candle-1872734_1280-pixabay-900x609

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *