Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

18.3.2016 klo 08:40

Tampereen puusepät yhteistä hyvää tekemässä

Kansainvälinen humanitäärinen ja solidaarinen avustustyö on noussut tärkeään rooliin viimeaikaisten katastrofien ja kriisien aikana. Syyrian tilanne on todella huolestuttava; siviilit ovat suuressa vaarassa ja hädässä. Avun tarve kasvaa päivä päivältä, tuumivat puusepät ja ryhtyivät tuumasta toimeen.
Kansainvälinen humanitäärinen ja solidaarinen avustustyö on noussut tärkeään rooliin viimeaikaisten katastrofien ja kriisien aikana. Syyrian tilanne on todella huolestuttava; siviilit ovat suuressa vaarassa ja hädässä. Avun tarve kasvaa päivä päivältä, tuumivat puusepät ja ryhtyivät tuumasta toimeen.

 

Teksti ja kuvat: JANNE MÄENPÄÄ   
Tampereen puusepät halusi omalta osaltaan tehdä jotain ”yhteistä hyvää” ja auttaa hädässä olevia. Järjestimme vapaaehtoistyöhön tutustumiskäynnin Suomen Punaisen Ristin lajittelukeskukseen Hervantaan SPR:n toiminnanohjaaja Eija Hakkaraisen kanssa helmikuisena iltana, SPR jousti omista aukioloistaan.

Eija Hakkarainen otti toimikuntamme ja muutaman paikalle saapuneen seuralaisen ilomielin vastaan. Hän esitteli meille tilat ja kertoi SPR:n toimintatavoista.

Lajittelukeskukseen on toimitettu Tampereen alueelta kerättyjä lahjoituksia. Vaatelahjoituksista yli 70 prosenttia on naisilta. Avustustyö on tarkoin säädeltyä.

Eija Hakkarainen kertoi tarkasti, minkälaiset vaatteet eivät kansainväliseen avustustyöhön käy. Esimerkiksi minkään valtion lippuja vaatteissa ei sallita, erityisesti Yhdysvaltoihin viittaavat ovat ehdottoman kiellettyjä. Armeijakuosit ja -väritykset ovat jyrkästi kielletty. Kulttuurisista eroista johtuen myös nahka- ja turkisvaatteet olivat kiellettyjen listalla.

Meidät ohjattiin lastenvaatteiden lajittelupisteeseen, jossa lajiteltiin poikien, tyttöjen ja pikkulasten vaatteet eri laveteille. Tehtävänämme tutustumiskäynnillä oli siis lajitella lastenvaatteita. SPR huolehti meistä tarjoamalla kahvit, mehut ja pullat.

Puusepat2_600x350_Janne_Maenpaa

Lähes kaikille toimikunnan jäsenille vapaaehtoistyön tekeminen oli ensimmäinen kerta eli jotain aivan uutta. Tutustumiskäynti koettiin tärkeäksi. Mikä hauskinta, meillä oli vielä kivaakin. Ammattiosastot voivat halutessaan tehdä muutakin tärkeää työtä kuin ammattiyhdistystoimintaa.

Toimikuntamme totesi, että voisi tulla toistekin:
‒ Avarsihan tämä omia näkemyksiä humanitäärisestä avustustyöstä, sanoi eräs toimikunnan jäsen.

Myös Puuliitto tekee arvokasta ja hyvää solidaarisuustyötä tänä päivänä omien kehitysyhteistyöhankkeidensa kautta yhteistyössä Puu- ja rakennusalojen työntekijöiden maailmanjärjestö BWI:n (Building and Wood Workers’ International )ja Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKin kanssa.

Tampereen puusepät osasto 006 haastaa muut ammattiosastot

Suosittelemme lämpimästi liiton muille ammattiosastoille tutustumista vapaaehtoistyöhön omilla paikkakunnillaan. Muutaman tunnin vapaaehtoistyön tekeminen ei ole keneltäkään pois. Ottakaa seuraava haaste jo kevätkokoustenne asialistalle: Haastamme liiton osastot osallistumaan tulevana syksynä vapaaehtoistyöhön – Nälkäpäivä-keräykseen 2016. Lipaskeräys toteutetaan 15.-17.9.2016 ja keräys jatkuu lokakuun loppuun saakka.

Tampereen puusepät 006

Puusepat3_600x400_Janne_Maenpaa

Lue lisää muualta verkosta:

RedNet (Punaisen Ristin sivusto vapaaehtoisille)

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus (SASK)

Tampereen puusepät ammattiosasto 006 (Verkkosivut)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *