Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.9.2015 klo 16:39

Tampere ja Eurooppa: tervetuloa!

Iiris Suomela ja Javiera Marchant Aedo
Iiris Suomela ja Javiera Marchant Aedo

 

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI
Yli satatuhatta ihmistä sadalla paikkakunnalla kolmessakymmenessä maassa näyttivät eilen, että Eurooppa on solidaaristen ihmisten maanosa, vaikka monet poliitikot ja rasistiset ryhmät haluavat piikkilankoja rajalle ja turvapaikanhakijat ahdinkoon.  Eurooppalaiset ojentavat pakolaisille auttavan käden ja tarjoavat suojaa.

Monilla paikkakunnilla marsittiin, Köpenhaminassa esimerkiksi 30 000 kansalaista osallistui #EuropeSaysWelcome -verkoston eurooppalaiseen toimintapäivään mielenosoitusmarssilla. Suomi sanoo tervetuloa -verkoston toistakymmentä tapahtumaa eri puolilla maata olivat etupäässä puistotilaisuuksia.

Tampere sanoo tervetuloa -kansalaispiknikin koollekutsuja ja pääorganisaattori Iiris Suomela avasi tilaisuuden aurinkoisessa Sorsapuistossa, jonka ruohokentille syntyi vilttipiirejä pitkin iltapäivää.

Vilkkaan puheensorinan keskeytti Javiera Marchant Aedon koskettava puhe. Kun hän tuli Suomeen 10-vuoden ikäisenä pakolaisena Chilestä 23 vuotta sitten, Suomi merkitsi ennenkaikkea sitä, että hänen ei enää joka päivä tarvinnut pelätä, että hänen isänsä tapetaan. Kun ihmiset pakenevat henkensä edestä, ei kysymys kuulu onko meillä varaa auttaa. Meillä ei ole varaa olla auttamatta, tuumattiin Sorsapuistossakin.

 

Welcome_activities

 

Monet piknikin osanottajat järjestivät osanottajille monenlaista askaretta, villasukkien kutomista, pinssien tehtailua, piirustuksia.

 

Welcome_Sign_Collage

 

Tervetuloa-kylttejä oli tulostettu monilla kielillä, ja moni osanottaja halusi valokuvan itsestään kylttien kanssa muistoksi tilaisuudesta.

 

Welcome_audience*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *