Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.9.2015 klo 21:27

Aalto erosi valtuustoryhmästä Pirkkalassa

Toimittaja SINIKKA TORKKOLA     
Pirkkalan kunnanvaltuutettu Harri Aalto on ilmoittanut eroavansa vasemmistoliiton valtuustoryhmästä ja jatkavansa omana valtuustoryhmänään. 
– Näkemykseni poikkeavat vasemmistoliiton valtakunnallisista linjauksista nykyään harjoitettavasta maahanmuutto/pakolaispolitiikasta sekä kehitysapurahoituksesta, toteaa Aalto valtuustoryhmälle lähettämässän erokirjeessä.

– Hämmästyin Aallon ilmoitusta erota Pirkkalan vasemmistoliiton valtuustoryhmästä, sillä ryhmässä emme ole käyneet minkäänlaista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta tai kehitysavusta. Näistä asioistahan ei edes kunnissa päätetä. Pirkkalan vasemmistoliitto pitää kuitenkin tärkeänä, että kukin kunta kantaa vastuunsa pakolaistensa hädästä, toteaa vasemmistoliiton kunnanhallituksen jäsen Rauno Lehtinen.

– Pirkkalan vasemmistoliiton kunnallispolitiikkaan ei ero vaikututa, jatkamme työtämme pirkkalaisten hyväksi, arvioi Lehtinen eron vaikutuksia.

Aalto on vaihtanut puoluetta ja ryhmää  Pirkkalan kunnanvaltuustossa useasti. Aalto valittiin vasemmistoliiton valtuutetuksi  ensimmäisen kerran 1992. Hän erosi vasemmistoliitosta vuonna 2000 ja perusti oman valtuustoryhmän. Sittemmin hän liittyi vihreisiin, joista erosi valtuustokauden loputtua. Vuonna 2004 hän liittyi Paremman Pirkkalan puolesta -ryhmään.  Aalto liittyi takaisin vasemmistoliittoon edellisellä vaalikaudella. Kuntavaaleissa 2012 hänet valittiin vasemmistoliiton listalta kunnanvaltuutetuksi. Hän oli myös Pirkkalan vasemmistoliiton pormestariehdokas.

 

III

Etusivun kuvassa on Pirkkalan kunnantalo. Kuvaaja Jouni Kallioluoma.

Kommentteja: 1

  1. Eroni Pirkkalan vasemmistoliitosta on hyvin harkittu ja järjestömme henkilöt tietävät kyllä miksi. En halua tehdä erostani mitään ihmeellistä asiaa, joten minulle tämä eroni kommentit on tässä.
    Toivotan vasemmistoliittolaisille hyvää jatkoa työssänne pienen ihmisen puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *