Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

18.8.2015 klo 09:16

Suomi oikeiston vuonna 2015

Marko_Heikkila_uusi_kolumni-kuva_150x494_Katri_SartaMARKO HEIKKILÄ
Suomalaisten asenteet ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yhä useamman arvot ja asenteet ovat koventuneet maahanmuuttajia ja eri vähemmistöjä kohtaan. Suomesta onkin tätä menoa tulossa avoimen rasistinen valtio. Rasististen ja jopa fasististen ajatusten myötä olemme matkalla yhteiskuntaan, joka tarjoaa yhä kovempaa kohtelua ja väkivaltaa kansalaisilleen.

Järkyttävää on ollut huomata median, oikeistopoliitikkojen ja poliisin vaikeneminen yhä vihamielisemmäksi muuttuneessa yhteiskunnastamme. Poliisilta ei voi paljoa odottaa, koska se on edelleen täysin kykenemätön huomaamaan yhteiskunnallisia muutoksia.

Oikeistopoliitikot ovat hiljaa koska tietävät, että eriarvoisuutta ja suvaitsemattomuutta suosivat ajatukset lopulta tukevat oikeiston päämääriä.

Valtamediassa asennemuutos on myös tämän päivän todellisuutta. Vaikka valtamedian asettamiensa arvojen mukaan pitäisi pyrkiä toimimaan tasa-arvoisesti, tasapuolisesti ja objektiivisesti, on sen uutisointi näiden arvojen vastaista.

Valtamedia piiloutuu tiedonvälityksen käsitteen taakse. Valtamediassa tiedetään, että uutisointi on epätasa-arvoista ja subjektiivista, mutta se ei välitä, koska kriittisyys merkitsee lehden tai televisiokanavan taloudellista kuolemaa. Valtamedia on siis se osa mediakentästä, jolla on valta päättää siitä, mistä asioista yhteiskunnassa keskustellaan. Tämä keskustelu onkin täysin oikeistopuolueiden sanelemaa. Valtamedia omassa kritiikittömyydessään ja laiskuudessaan peesaa ja tukee poliittisen oikeiston linjaa.

Poliisin, oikeistopoliitikkojen ja valtamedian tuella Suomi on matkalla yhä fasistisemmaksi valtioksi. Enää ei ole harvinaista kuulla edes eduskunnan istuntosalista kehotuksia taisteluun monikulttuurista yhteiskuntaa vastaan.

Vaikka suomalaisten asenteet ovatkin kovia, vasemmistossa yhä edelleen uskotaan rauhan rakentamiseen, suvaitsevaisuuteen ja rakkauteen. Pelkona onkin, että jos vasemmistolainen politiikka kuolee Suomesta, kuolevat samalla myös vasemmiston ajamat arvot. Rauhaa ja rakkautta kansalaiset.

 

Kirjoittaja on kangasalalainen politiikan harrastaja

|||

Etusivun kuva: Vaikka oikeistotuulet puhaltavat, ei toivoa ole menetetty. Kymmenet tuhannet ihmiset osallistuivat heinä-elokuun vaihteessa eri puolilla maata järjestettyihin Meillä on unelma mielenosoituksiin. Kuvamme Tampereella järjestetystä tapahtumasta. (Kuva: Kai Jokela)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *