Artikkeli: Uutiset 2013–2018

5.4.2015 klo 10:48

Vasemmiston vaalivideot valloittavat

Pirnkanmaan vasemmiston ehdokkaiden vaalivideoita on jo seitsemän
Pirkanmaan vasemmiston ehdokkaiden vaalivideoita on jo seitsemän

Koonnut: CAI MELAKOSKI
Kaikki ehdokkaat löytyvät YLEn vaaligalleriasta, mutta sen lisäksi monilla ehdokkailla on omia videoita. Rauno Kesselin jääkiekkovideo sai parissa päivässä yli 5000 katsojaa Facebookissa, ja Minna-Maria Solanterän vaalivideolla on YouTubessa jo yli 6000 katsojaa.

Vasemmiston ehdokkaiden budjettien pienuutta osataan hienosti kompensoida henkisellä kapasiteetilla; älyllä ja luovuudella. Tähän mennessä Pirkanmaan vasemmiston viisi ehdokasta on julkaissut seitsemän videota, jotka edustavat erilaista ilmaisua.
Anna Kontula tuo videoissaan TV kakkosen legendaariset tietoiskut tälle vuosituhannelle, Sinikka Torkkola nostaa puheensa rinnalle viittomat, Annukka Isomaa luottaa taiteellisesti kunnianhimoiseen ilmaisuun, Rauno Kesseli rakentaa videonsa tamperelaisuuden tärkeimpien elementtien varaan ja Minna-Maria Solanterä jalostaa napakkaa vaalimainosperinnettä. Kaikki seitsemän videota ovat katsottavissa tällä sivulla lyhyiden esittelyjen jälkeen.


153 Minna-Maria Solanterä (Pituus 0:28)

on napakka vaalivideo, joka näyttää leipäjonoa ja vaatimuksen siitä, että kaikille ihmisille on taattava tulevaisuus ja riittävä toimeentulo.

Sinikka Torkkola: Toivoa, turvaa, tasa-arvoa (2:10)
on perinteinen ”puhuva pää” -vaalivideo, jossa ehdokas esittelee keskeiset teemansa. Ei olekaan tavanomainen: Toinen hahmo esittää vaalitavoitteet viitottuna, tämä alleviivaa hienosti ehdokkaan tukea vaatimukselle ihmisten yhdenvertaisuudesta.

Luuleeko vasemmisto, että raha tulee seinästä? Anna Kontula (0:55)
on minuutin tietoisku tärkeästä ajankohtaisesta kysymyksestä. Ammattimaisesti toteutettu video antaa kansanedustajan perustella asiansa selkeästi, rauhallisesti, vakuuttavasti.

153 Minna-Maria Solantera ̈(0:15)
‒ Politiikan suunnan on muututtava, leikkauksilla Suomi ei nouse, on Solanterän sanoma tässä televisiomainoksessa.

Annukka Isomaa 141 -Vaalimainos (2:10)
on taiteellisesti kunnianhimoinen ja tunnelmallinen dokumenttielokuva, jossa nuori henkilö esittää kaikkein olennaisimpia kysymyksiä Pyynikin upeissa talvimaisemissa. ‒ Usko muutokseen, älä lannistu, on elokuvan kohottava päätös.

Haluaako vasemmisto tasapäistää? Anna Kontula (0:58)
esittää Anna Kontulan sympaattisen jämäkän selityksen tasapäisyyden ja tasa-arvon ratkaisevista eroista. Kontula on löytänyt erinomaisen formaatin vastata nuorta äänestäjää askarruttaviin kysymyksiin näissä tietoiskuissaan.

Rauno ”Rane” Kesseli – 142 (1:01)
on tamperelaisin näkemäni vaaliraina, vaikka tämä Ikurin IFK:n pelaaja onkin ylöjärveläisiä. Valkku Pate Mustajärvi antaa luottapelaajalleen tärkeän tehtävän, ja Rane osoittaa omaavansa senaattorin aineksia.
Minna-Maria Solanterä:

Rauno Kesseli:

Anna Kontula:

Annukka Isomaa:

Sinikka Torkkola:

 

 

Aikaisemmin Kaistalla:
Tilaa Anna Kontulan videokanava (Vasen Kaista 21.2.)

Katso myös Pirkanmaan vasemmiston ehdokkaiden vaalitenttivideot YLEn vaaligalleriassa

Kaikki 19 Pirkanmaan vasemmiston kansanedustajaehdokasta löytyvät YLEn vaaligalleriasta haastetteluvideoineen.
Kaikki 19 Pirkanmaan vasemmiston kansanedustajaehdokasta löytyvät YLEn vaaligalleriasta haastetteluvideoineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *