Artikkeli: Uutiset 2013–2018

19.3.2015 klo 14:14

Pirkanmaan vasemmistoehdokkailla numerot 136 – 154

Numerot_Pirkanmaa_900x600_CMTeksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI
Eduskuntavaalien ehdokkaat saivat äänestysnumeronsa tänään. Pirkanmaan vasemmistoliiton ehdokkaita äänestävät kirjoittavat äänestyslippuunsa numeron väliltä 136 – 154. Numeroiden julkistaminen merkitsee kirivaiheen käynnistymistä vaalikampanjassa. Monet ehdokkaat jakavat jo viikonvaihteessa uusia, numeroilla varustettuja esitteitään.

Vaaleihin 20 tai 31 päivää

Varsinaiseen vaalipäivään 19 huhtikuuta on 31 päivää, mutta ennakkoäänestys alkaa jo 8 huhtikuuta — siihen on alle kolme viikkoa, 20 päivää. Lähes puolet äänistä annetaan ennakkoäänestyksessä.

Kolmasosa äänioikeutetuista ei vielä päättänyt

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että harvinaisen moni kansalainen on vielä epävarma äänestyskäyttäytymisestään näin lähellä vaaleja. Yli kolmannes, 35 prosenttia äänioikeutetuista ei vielä tiedä minkä puolueen tai listan ehdokasta äänestää vai äänestääkö ollenkaan.

Kokoomuksen kannattajat ovat perinteisesti olleet hyvin varmoja äänestäjiä, mutta nyt he ovat sangen epävarmoja. Keskustan, vasemmistoliiton, perussuomalaisten ja sosiaalidemokraattien kannattajat ovat HS-Gallupin mukaan tällä kerralla varmimpia kannastaan.

Ehdokkaat_numeroilla

Lue lisää eduskuntavaaleista:

Pirkanmaan vaalimatematiikka — lyhyt oppimäärä  (Vasen Kaista 28.2.2015)

Vasen Kaista vaaleista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *