Artikkeli: Uutiset 2013–2018

18.2.2015 klo 15:43

Vasemmiston vaalilehti nyt jaossa

2015-02-16Vallinharju_Siren(900x600)(CM)
Kansanedustajaehdokkaiden lisäksi moni vasemmiston aktiivi osallistui vaalilehden jakoon, kuvassa Vasen Kaistan toimittajinakin tutut RainiMerri Vallinharju ja Jouni Sirén.

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI
Pirkanmaan vasemmiston painotuoretta vaalilehteä jaettiin ensimmäistä kertaa maanantai-iltana Tampereen rautatieaseman edustalla. Lähiviikkoina lehteä jaetaan joka puolella Pirkanmaata.

Maanantai-illan tempaus oli vasemmistoliiton roadshown viimeinen etappi. Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja pääsihteeri Marko Varajärvi esittelivät vasemmiston vaalilehden kahtatoista vaalipiirikohtaista versiota eri puolilla maata kolmen päivän ajan. Kiertueen päätösetapilla Tampereen rautatieaseman edessä Arhinmäki ja Varajärvi jakoivat vaalilehteä ja omenoita vasemmiston pirkanmaalaisten kansanedustajaehdokkaiden ja tukiryhmien aktiivien avustamana.

Vasemmiston vaalilehden Pirkanmaan painoksessa on 20 sivua. Neljällä sivulla on yhteinen valtakunnallinen sisältö. Paavo Arhinmäki perustelee toisenlaisen politiikan mahdollisuutta, Jussi Saramo osoittaa miten hyvinvointivaltio voidaan rahoittaa panemalla veronkiertäjät kuriin, ja Kalevi Kivistö puolustaa vanhuksia. Yhteisillä sivuilla on lisäksi muun muassa Merja Kyllösen ja Riku Rantalan haastattelut.

Pirkanmaan sivut esittelevät lyhyesti jokaisen vasemmiston Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaan, lisäksi ehdokkaat esittelevät näkemyksiään viidessä ryhmähaastattelussa, joissa käsitellään asumista ja liikennettä; koulutusta taidetta ja kulttuuria, talouspolitiikkaa ja työllisyyttä; vanhusten asemaa, terveys- ja sosiaalipolitiikkaa sekä työelämän kysymyksiä.

Lisäksi Pirkanmaan vaalilehti esittelee kolmen entisen kansanedustajan, Ulla-Leena Alpin, Mikko Kuopan ja Marjatta Stenius-Kaukosen kuulumiset ja vaaliteemat, vakiduuni-kampanjan ja vasemmistonuorten vaalitavoitteet.

Lehden sisällön on tuottanut työryhmä johon kuuluivat vasemmistopiirin vaalijärjestäjä Minna Minkkinen ja Vasen Kaistan toimittajat Tiina Heikkilä, Jouni Sirén, Anni Tolonen ja Marja-Liisa Torniainen sekä Cai Melakoski, joka koordinoi toimitustyön. Pirkanmaan vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Tuula Linnusmäki kirjoitti lehden pääkirjoituksen.

Lehti jaetaan kotitalouksiin useissa Pirkanmaan kunnissa, lisäksi sitä jaetaan eri vaalitilaisuuksien, tempausten ja torikahvien yhteydessä.

Kun junat saapuivat asemalle, oli ohikulkijoiden virta sankka ja nopea, eikä juttutuokijoihin ollut aikaa. Väliaikoina ohikulkijoiden kanssa syntyi paljon hyviä keskusteluita.
Kun junat saapuivat asemalle, oli ohikulkijoiden virta sankka ja nopea, eikä juttutuokijoihin ollut aikaa. Väliaikoina ohikulkijoiden kanssa syntyi paljon hyviä keskusteluita.
Lyhyet tauot antoivat sijaa nopeille poseerauksille. Kuvassa vasemmalta kansanedustajaehdokkaat Rauno Kesseli, SInikka Torkkola, Paavo Arhinmäki ja Annukka Isomaa. Arhinmäki on ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä, muut Pirkanmaan.
Lyhyet tauot antoivat sijaa nopeille poseerauksille. Kuvassa vasemmalta kansanedustajaehdokkaat Rauno Kesseli, Sinikka Torkkola, Paavo Arhinmäki ja Annukka Isomaa. Arhinmäki on ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä, muut Pirkanmaan.
Tampereen kaupunginvaltuutetut eivät voineet osallistua tempaukseen, sillä valtuustolla oli samaan aikaan kokous. Kansanedustajaehdokkaina olevat varavaltuutetut Erik Lydén (vasemmalla) ja Virva-Mari Rask sen sijaan jakoivat omenoita, vaalilehteä ja vaaliesitteitään. Timo Lahtinen (oikealla) jakoi valtuuston istuntoon osallistuvan kansanedustajaehdokas Kalle Hyötysen esitteitä.
Tampereen kaupunginvaltuutetut eivät voineet osallistua tempaukseen, sillä valtuustolla oli samaan aikaan kokous. Kansanedustajaehdokkaina olevat varavaltuutetut Erik Lydén (vasemmalla) ja Virva-Mari Rask sen sijaan jakoivat omenoita, vaalilehteä ja vaaliesitteitään.
Timo Lahtinen (oikealla) jakoi valtuuston istuntoon osallistuvan kansanedustajaehdokas Kalle Hyötysen esitteitä.
Junien lomassa Vasen Kaistan päätoimittaja Sinikka Torkkola ehti nopeasti silmäillä tuoreen vaalilehden.
Junien lomassa Vasen Kaistan päätoimittaja Sinikka Torkkola ehti nopeasti silmäillä tuoreen vaalilehden.
Paavo Arhinmäki kertoi, että kolmen päivän kietueen aikana kampanja-auton matkamittari karttui 2500 kilometrillä.
Paavo Arhinmäki kertoi, että kolmen päivän kietueen aikana kampanja-auton matkamittari karttui 2500 kilometrillä.

Lue lisää Vasen Kaistan juttuja aiheesta vaalit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *